Activitat 17

1.a. Compara el sistema de cerca de les hemeroteques de dos diaris (entenem per hemeroteca tant el buscador del diari com la secció anomenada “hemeroteca” si en té): un dels diaris ha de ser La Vanguardia i l’altre és d’elecció lliure. Segueix la següent fitxa, explicant per a cada diari la situació de cada element d’anàlisi:

Captura de pantalla 2015-05-07 a las 13.20.23Captura de pantalla 2015-05-07 a las 13.21.39

Després d’omplir la fitxa, quin diari consideres que és millor? per què? comenta-ho breument

Considero que els dos diaris tenen les mateixes qualitats com a font d’informació. El que si que no m’agrada del The New York times és que no hi ha gaires fotografies adjuntes amb les noticies pel que no capta l’atenció del lector fàcilment. En canvi, en el diari La Vanguardia això no succeeix. Cada notícia va relacionada amb una imatge per fer-nos una idea. També cal dir que la extensió de les noticies en el NYT és més llarga que a la Vanguardia, és a dir, hi ha més quantitat d’informació. Però en general tots dos diaris són bones fonts d’informació i estan prou ben organitzats.

1.b. Fes una mateixa cerca (o similar) en els dos diaris sobre un tema que tingui relació amb la temàtica del teu bloc. Indica l’equació de cerca, els filtres, el nombre de resultats obtinguts i selecciona i copia un resultat (títol, link i les primeres línies) obtingut a cada diari.

En el diari La Vanguardia, la cerca que he realitzat ha estat: Moda provocativa verano 2015. El nombre de resultats obtingut ha estat 33 articles relacionats.

Títol: “El diseñador Juan Vidal prepara “algo español” para los premios WoolmarkPrize”

Link:http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20150502/54430988698/el-disenador-juan-vidal-prepara-algo-espanol-para-los-premios-woolmarkprize.html

Primeres línies: Elda (Alicante), xx abr (EFE).- El diseñador de moda Juan Vidal, nacido en Elda (Alicante), prepara la colección que presentará el próximo julio en la final europea de los premios internacionales WoolmarkPrize, para la cual se ha propuesto realizar “algo español, que trabaje con la artesanía de nuestro país”

En el diari The New York Times, la cerca que he realitzat ha estat: Provocative fashion summer 2015. El nombre de resultats obtinguts han estat 12 articles relacionats.

Títol: The Jet Set Life of Karl Lagerfeld’s Favorite Male Model — for Now

Link:http://www.nytimes.com/2015/01/18/magazine/the-jet-set-life-of-karl-lagerfelds-favorite-male-model-for-now.html

Primeres línies: One Sunday last spring, Brad Kroenig and his 5-year-old son, Hudson, showed up at a private airport near Paris to meet Karl Lagerfeld, the fashion designer. “Karl will be here 1, 1:30 for takeoff,” announced a Frenchman in a black suit and tie. “O.K., cool,” Brad said. The man in the suit performed something like a bow and retreated. It was 12:45. Brad sank into an armchair by the window and surveyed the tarmac. He pointed out a large gray hawk of a plane that stood off to the side of the slighter, dovelike jets. “It’s the same one that Oprah has,” Brad said. “It’s the biggest one. It flies, like, the longest journey. A lot of private planes have to stop for gas.”

Selecciona dues bases de dades de cinema i televisió (per exemple, IMDB i All Movie, o si vols, altres) i localitza la mateixa pel·lícula en cada base de dades (si pot ser, que tingui alguna relació amb la temàtica del teu blog).

Compara les dues fonts, seguint el teu criteri. Com a exemple, pots comparar la informació que ofereixen (per exemple, l’argument de la pel·lícula, fitxa tècnica, els comentaris o crítiques…), apartats del web, sistemes de cerca, etc.

Comparant les dues bases de dades, Film Affinity y IMDB hem buscat la pel·lícula The Devil Wears Prada (El diabló viste de Prada). Només entrar en la cerca la informació que aportava Film Affinity era immensament més concreta i extensa que al IMDB. O aquesta és la sensació que hem tingut a simple vista. És a dir, trobem una petita sinopsi del film, i dades concretes de la pel·lícula (l’any, el títol original, la direcció, el director, el guió, ..). Més avall trobem els premis que ha guanyat i les crítiques. A més, en color es marca la valoració de la pel·lícula (verd, taronja o vermell). Pel que fa l’altre base de dades, IMDB, és més visual però conté els mateixos apartats que l’altre. Fitxa tècnica completa (director, any, títol original, protagonistes, etc). També una sinopsi i crítiques dels usuaris. Però el que té i que marca la diferència és que hi ha la possibilitat de veure i d’escollir paraules clau, etiquetes relacionades amb la pel·lícula. Per últim, trobem curiositats sobre la gravació i la post – producció del film que evidentment s’agraeixen.

Localitza a Flickr dues fotografies tenint en compte les següents condicions:

a.Una fotografia per publicar al teu blog que tingui alguna relació amb la temàtica del blog. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

Imagina que treballes a una publicació digital comercial. Has de localitzar una imatge (sobre alguna temàtica relacionada amb el blog) para fer-la servir dins d’un vídeo. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

LINK: https://www.flickr.com/creativecommons/by-nc-nd-2.0/tags/beach/

LINK: https://www.flickr.com/creativecommons/by-sa-2.0/tags/summer/

Captura de pantalla 2015-05-07 a las 13.00.20Captura de pantalla 2015-05-07 a las 13.01.16

CLARA PI, ANA CESTER

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s